Behandlingscenter Tjele Svanegården er en del af hjertestarter.dk - hjertestarternetværket

Følg os her:

 

  Få vores nyheder på mail
     
  Få nyheder fra centrene, info mm. på Facebook
     
  Følg vores dagligdag med mere på vores blog
     

Er der en alkoholiker i familien?

 

En alkoholiker har mistet kontrollen over alkohol og er som regel havnet i en personlig deroute

 

For mange mennesker lyder ordet 'alkoholiker' skræmmende. Du har måske brugt det som skældsord over for din partner, eller dig, der har problemet har oplevet, at det er blevet brugt som skældsord. Og det er også et ord, dde fleste sikkert ikke bryder sig om at bruge om sig selv.

 

De fleste, og det gælder både pårørende og misbrugere, har en forestilling om, hvordan "en rigtig alkoholiker" ser ud og er - og det passer jo ikke på min pårørende eller på mig, for jeg passer mit arbejde og har min familie.

 

Sandheden er, at de fleste alkoholikere er ganske almindelige mennesker med ganske almindelige liv. Men de har mistet kontrollen over alkohol og har udviklet afhængighed.

 

  • En alkoholiker er et menneske, der drikker så meget, at det går ud over helbredet, familien og arbejdslivet

  • En alkoholiker har brug for hjælp for at få en god tilværelse igen - både for sig selv og for de pårørende


At være alkoholiker er stadig i Danmark skamfuldt og tabubelagt, og derfor går der ofte lang tid, inden en misbruger af alkohol får gjort noget ved sit problem.

 

Har du brug for at få afklaret omfanget af dit eller din kæres alkoholproblem, så ring til os helt uforpligtende på 70 20 40 80 og tal med en misbrugsrådgiver.

 

Er du pårørende til en alkoholiker?

Hvis du er nær pårørende, ven eller kollega til en alkoholiker, kan du gøre meget for at hjælpe ham/hende til at få gjort noget. Det går ikke over af sig selv, men det er for mange svært at tage fat på.

 

Som tæt på en alkoholiker kan du komme i tvivl - passer det nu også? Og ja, stol på dine iagttagelser og din intuition.

 

Ring til vores dygtige misbrugsrådgivere på 70 20 40 80, hvis du er tæt på en alkoholiker og få deres råd til, hvordan du bedst griber situationen an.

 

Er der en alkoholiker i familien, kan vi hjælpe

Behandlingscenter Tjele er Danmarks ældste og største behandlingsinstitution for alkoholikere og andre misbrugere med afdelinger i hele landet. Vi har behandlet alkoholisme i mere end 25 år.

 

Vi ved, hvor svært det kan være for et menneske at se i øjnene, at man er blevet alkoholiker. Vi ved også, hvor svært det er som pårørende til en alkoholiker at se i øjnene, at et menneske, man holder af er blevet afhængig af alkohol.

 

Derfor er det så vigtigt at slå fast: at være alkoholiker er ingen skam, det er en skam ikke at gøre noget ved det.

 

Men at være alkoholiker er blot betegnelsen for at være et menneske, der lider af sygdommen alkoholisme. Som alkoholiker er du et menneske med en sygdom, men du er ikke sygdommen.

 

At være alkoholiker er noget, ingen kan gøre for at være. Men der kan gøres noget ved det. Ring på 70 20 40 80 og få en uforpligtende snak. Telefonen er døgnåben.