Behandlingscenter Tjele Svanegården er en del af hjertestarter.dk - hjertestarternetværket

Følg os her:

 

  Få vores nyheder på mail
     
  Få nyheder fra centrene, info mm. på Facebook
     
  Følg vores dagligdag med mere på vores blog
     

Misbrugsbehandling mod afhængighed af alkohol, kokain, hash eller medicin

 

Tågelund tilbyder misbrugsbehandling mod afhængighed af bl.a. alkohol, kokain, hash og medicin.

 

Har du – eller en pårørende - problemer med misbrug af alkohol, kokain, hash eller medicin, har Tjele Tågelund et moderne og professionelt tilbud om misbrugsbehandling, som med sin placering i trekantområdet nær Vejle dækker Syd- og Sønderjylland samt Fyn.

 

 

Professionel misbrugsbehandling af alkohol- og stofmisbrug.

 

Vores misbrugsbehandling mod misbrug af alkohol, kokain, hash eller medicin foregår som døgnbehandling. Det betyder, at du skal være på centret i den tid, din misbrugsbehandling varer.

 

På Tågelund bruger vi Minnesotametoden, som vi har tilpasset til danske forhold. Det betyder blandt andet, at vi bruger moderne og anerkendte terapeutiske metoder som f.eks. kognitiv terapi.  

 

Behandlingen for misbrug af alkohol, kokain, hash eller medicin er for voksne over 18 år.

 

 

Misbrugsbehandling som døgnbehandling

 

Misbrugsbehandling på Behandlingscenter Tågelund foregår som døgnbehandling. Fordelene ved døgnbehandling er:

 

 • Du får en pause fra din dagligdag, så du har tid og ro til at koncentrere dig om din behandling

 • Du undgår fristelsen til at drikke alkohol eller tage stoffer, mens din misbrugsbehandling står på

 • Du er sammen med andre, der er i samme situation som dig selv

 • Du og din familie får en pause, hvor tingene kan falde til ro, efter en hård tid med misbrug

 • Du er omgivet af et professionelt behandlerteam, som selv har personlige erfaringer med misbrug

 

Alle deltagere har eneværelse, og Behandlingscenter Tågelund ligger i en dejlig natur, hvor du har mulighed for at gå ture i der smukke terræn.

 

Behandlingens indhold

I Tågelunds misbrugsbehandling lærer du om afhængighedens bagvedliggende mekanismer og får de værktøjer, der skal til for at skabe en ædru og clean hverdag.

 

Hvordan opstår trang, og hvordan håndterer man den uden at drikke eller tage stoffer? Hvordan er man sammen med andre, der drikker eller tager stoffer, og hvordan begår man sig socialt som ædru? Hvordan genopretter man tilliden i familien efter tiden med misbrug – og hvad skal der til, for at livet som ædru og clean opleves som en gevinst og ikke som et tab?

 

Det er alle spørgsmål, der arbejdes med løbet af misbrugsbehandlingen.

 

Behandlingen består af:

 

 • Undervisning

 • Gruppesamtaler

 • Terapi

 • Enesamtaler med rådgiver

 • Opgaveløsning

 • Samvær med andre i samme situation

 • Familiesamtaler og pårørendekursus

 

Misbrugsbehandling på Tågelund foregår i en varm og venlig atmosfære, og fordi både stedets rådgivere og de øvrige ansatte selv har en fortid med misbrug, er der en meget "kort afstand” mellem behandlere og klienter.

 

Er du pårørende til en misbruger?

Hvis du er pårørende til en, der har et misbrug af alkohol, kokain, hash eller medicin og har brug for råd til, hvordan du bedst griber situationen an og motiverer misbrugeren til at gå i misbrugsbehandling, så ring til os og få en snak om, hvordan du gør.

 

Du har også mulighed for at aftale et forbesøg, hvor du – alene eller sammen med misbrugeren – kommer og ser stedet og får en snak med en af vore dygtige rådgivere.

 

Deltagere på behandlingscenter Tågelund

Deltagerne i misbrugsbehandling på Tågeund tilbydes behandling for alkoholmisbrug, samt kokain-, hash, eller medicinmisbrug. Tågelund tilbyder ikke misbrugsbehandling for heroinafhængige.

 

Mange tænker misbrugere som ”manden på bænken” men langt den overvejende del af Tågelunds klienter er ”helt almindelige danskere” med arbejde, partner og familie.

 

Tågelund er en privat behandlingsorganisation under Behandlingscenter Tjele. Man skal som udgangspunkt selv finansiere sin misbrugsbehandling, men mange af vore deltagere får dækket udgifterne til behandling via en sundhedsforsikring. Tågelund er godkendt behandlingscenter til misbrugsbehandling af samtlige forsikringsselskaber i Danmark.

 

Du er altid velkommen til at ringe til os, hvis du vil vide mere om vores misbrugsbehandling - eller har brug for et råd. Telefon 70 20 40 80 – vi svarer alle dage, hele døgnet.

 

Hvis du hellere vil starte med at skrive til os, så klik her - vi svarer inden for 24 timer.