Behandlingscenter Tjele Svanegården er en del af hjertestarter.dk - hjertestarternetværket

Følg os her:

 

  Få vores nyheder på mail
     
  Få nyheder fra centrene, info mm. på Facebook
     
  Følg vores dagligdag med mere på vores blog
     

Familier med afhængighed - tilbud til børn fra misbrugsfamilier

 

Børnegrupper for børn fra familier med afhængighed

 

Til børn fra misbrugsfamilier er der forskellige behandlingstilbud hos Tjele. ALLE tilbuddene er gratis.

 

  1. Børn og forældrekursus på kursuscenter Skringstrup nær Viborg

  2. Børnegruppe i Aarhus (vi opretter også børnegrupper andre steder i landet, hvis der er tilslutning)

  3. Samtaleforløb med en psykolog

 

Tilbuddene er tilrettelagt for børn fra misbrugsfamilier mellem 8 og 12 år. Tilbuddene til børnene er en del af De små Skuldre.

 

Børn- og forældrekursus for misbrugsfamilier

Børn og forældrekurset har som mål at give børnene en grundlæggende viden om alkoholmisbrug, og fortælle dem noget om, hvordan hele familien er blevet påvirket af, at deres far eller mor har drukket eller taget andre stoffer.

 

Fremfor alt forsøger vi at hjælpe børn fra misbrugsfamilier med at slippe deres skyldfølelser, de har ikke været forkerte, men alle har været påvirket af sygdommen, og alle har sagt og gjort ting, de fortryder.

 

Børnene fra familier med afhængighed har stor glæde af fællesskabet med andre børn, der også har haft svære oplevelser. For mange børn fra en misbrugsfamilie er det i dén grad en øjenåbner at opdage, at de ikke er alene med deres svære følelser og tanker. Hvor mange møder knugede og lukkede op til børnegruppe, går de fleste opløftede derfra efter at have hørt en masse - og selv fået lov til at åben sig om de svære og måske konfliktfyldte ting.

 

Kurser for børn fra misbrugsfamilier foregår som terapi, undervisning, samvær og leg.

 

Kurserne ledes af en psykolog og pædagog med særlig indsigt i de problematikker, det giver et barn at komme fra en familie med misbrugsproblemer.

 

Det er en forudsætning, at én af forældrene deltager.

 

Ring til os på 70 20 40 80, hvis du vil vide mere om vores tilbud til børn af misbrugere.

 

Børnegruppe - børn af misbrugere mellem 8 og 12 år

I børnegruppen, der ledes af både en psykolog og en pædagog, tilbyder vi et trygt rum for barnet. Et sted, hvor det er OK at være mig.

Barnets verden bliver i en familie med afhængighed i større eller mindre grad uforudsigelig. Gruppen tilbyder struktur, forudsigelighed, fortrolighed og nærvær, og børnene kender efterhånden både hinanden og de voksne med en helende effekt til følge for barnet.


I gruppen møder børn af misbrugere voksne, der opleves som troværdige og er de samme fra gang til gang.

 

Samtaler - børn af misbrugere mellem 8 og 12 år

Hvis dit barn ikke er parat til at indgå i en gruppe eller et Børn- og forældrekursus - eller dit barn har behov for mere eller anderledes støtte - kan vi tilbyde også tilbyde samtaleforløb særligt målrettet børn fra misbrugsfamilier.

 

Få en samtale med vores psykolog, så vi sammen kan vurdere, hvordan jeres barn bedst kan få hjælp. Ring 70 20 40 80 - vi svarer helt døgnet.