Behandlingscenter Tjele Svanegården er en del af hjertestarter.dk - hjertestarternetværket

Følg os her:

 

  Få vores nyheder på mail
     
  Få nyheder fra centrene, info mm. på Facebook
     
  Følg vores dagligdag med mere på vores blog
     

Alkoholmisbrug – få den rigtige hjælp til dit misbrug

 

Misbrug af alkohol. Få professionel behandling det helt rigtige sted

 

Misbrug af alkohol er en meget ødelæggende lidelse for både den afhængige og for de mennesker, der er omkring ham eller hende.

 

Tjele Tågelund har et veluddannet personale, stor erfaring og gode resultater med at behandle alkoholmisbrug og misbrug af andre stoffer som f.eks. hash og kokain.

 

Tågelund ligger godt placeret i trekantområdet og er nem at komme til både fra det sydlige Jylland og fra Fyn. Så hvis du, eller en du holder af, har et alkoholmisbrug, er Tågelund et godt og sikkert valg.

 

Alkoholmisbrug - vi giver dig håbet tilbage

Misbrug af alkohol - alkoholafhængighed - afhængig af alkohol - alkoholmisbrug. Lige meget hvilken betegnelse du bruger, dækker de alle over den samme alvorlige lidelse.

 

Hvis du har udviklet et alkoholmisbrug, kan alting virke håbløst, og du kan føle dig som den eneste, der har dette problem – og alle de andre problemer, der følger med misbruget. På Tågelund får du håbet tilbage - livet kan blive godt igen efter et misbrug af alkohol, når først du får gjort noget ved det.

 

Du er ikke alene om at have et misbrugsproblem. Ifølge Sundhedsstyrelsen har mindst 160.000 danskere et behandlingskrævende alkoholproblem, og 860.000 drikker alt for meget. Det vil sig, at næsten en femtedel af Danmarks befolkning har problemer med alkohol i en eller anden grad.

 

Det kan være svært at se i øjnene, at man har brug for professionel hjælp til sit alkoholmisbrug. Men når du har erkendt det, er der god hjælp at hente i den rigtige alkoholbehandling.

 

Behandlingsresultaterne fra vores behandling af alkoholmisbrug er gode.

 

Hvis den afhængige fortsætter med at være sig sit ansvar over for sygdommen bevidst får 60-70 procent et godt ædru liv efter endt behandling for alkoholmisbrug.

 

Ring til os på 70 20 40 80 og hør mere om behandling af alkoholmisbrug. Du kan være anonym, hvis du vil.

 

Når misbrug af alkohol bliver til afhængighed

Mange problemer udvikler sig over tid, det gælder også for afhængighed af alkohol.

 

Udviklingen af alkoholmisbrug er beskrevet med disse ord: ”snigende, overrumplende og magtfuld”. Ingen starter med at drikke for at udvikle et misbrug af alkohol og slet ikke for at udvikle afhængighed af alkohol. Alligevel er det sådan, alkoholmisbrug udvikler sig for mange.

 

Den nu afdøde amerikanske læge og biostatistiker E.M. Jellinek forskede meget i misbrug af alkohol og introducerede betegnelsen "sygdomsbegrebet alkoholisme" . Der er udarbejdet en kurve for udviklingen af afhængighed af alkohol på baggrund af hans arbejde.

 

Se Jellinek-kurven.


Misbrug af alkohol eller alkoholafhængighed er en sygdom, der hele tiden udvikler sig til at blive værre og værre, hvis man ikke gør noget ved den. Det begynder måske sjovt og uskyldigt, men hvis det får lov at udvikle sig, kan det gå helt galt.

 

Hvis ikke du får erkendt dit problem og får standset sygdommens udvikling, kan afhængighed af alkohol resultere i en række meget alvorlige følgesygdomme og i for tidlig død.

 

I dag ved man, at alkohol  - og det gælder både misbrug af alkohol eller et overforbrug af alkohol - spiller en rolle ved mere end 60 forskellige sygdomme. Alkohol og alkoholens følgevirkninger er den vigtigste eller en medvirkende årsag ved hver femte hospitalsindlæggelse.

 

Læs mere om de fysiske og psykiske skader vedalkoholisme.

 

Alkoholmisbrug i familien rammer også de pårørende

De fysiske og psykiske konsekvenser ved misbrug af alkohol er massive ikke bare for den, der er misbruger. Det påvirker alle de nærmeste psykisk, så man kan godt sige, at hele familien lider.


Det er ikke din skyld, hvis du har udviklet et alkoholmisbrug, men det er nødvendigt med professionel hjælp, så du finder styrken til at tage ansvar for dit eget liv og ændre det.