Behandlingscenter Tjele Svanegården er en del af hjertestarter.dk - hjertestarternetværket

Følg os her:

 

  Få vores nyheder på mail
     
  Få nyheder fra centrene, info mm. på Facebook
     
  Følg vores dagligdag med mere på vores blog
     

Primærbehandling af misbrug af alkohol, hash eller medicin

 

Primærbehandling af misbrug

 

Man bruger betegnelsen primærbehandling om selve alkoholbehandlingen eller misbrugsbehandlingen, det vil sige den behandling, der giver dig det nødvendige indblik, den nødvendige viden og de nødvendige redskaber, du har brug for, når du har besluttet dig for et liv uden alkohol, medicin eller andre stoffer.

 

Primærbehandlingen af dit misbrug af alkohol, hash eller medicin begynder, når du er færdig med din afrusning. Primærbehandlingen på Tågelund er døgnbehandling, så du kommer ikke hjem i den tid, behandlingen foregår.

 

I behandlingen er det meget vigtigt først og fremmest at have ro til at koncentrere sig om sig selv. Hverdagen er struktureret, og de giver en god ro og regelmæssighed. 

 

Primærbehandling er en forandringsproces

For et menneske, der har et misbrug af alkohol, misbrug af hash eller misbrug af medicin, er primærbehandling helt grundlæggende en forandringsproces.

 

For at indgå i forandringsprocessen skal der arbejdes med tanker, følelser og adfærd – også kaldet kognitiv terapi. Ved bevidst at arbejde med tankerne, kan man ændre dem – og når tankerne ændres, ændres også følelserne og adfærden.

 

Alkoholiske tanker, følelser og adfærd er destruktive og uhensigtsmæssige. I primærbehandling arbejder du med at ændre uhensigtsmæssig og destruktiv adfærd til en mere hensigtsmæssig og konstruktiv adfærd.


Undervisning, gruppeterapi, individuelle samtaler, fællesskabet, men  først og sidst dit eget arbejde, din egen motivation og engagement hjælper dig på vej med forandringsprocessen.

 

Primærbehandling – Strukturen i hverdagen

I Tjele Tågelunds primærbehandling har vi et fast dagsskema. Dagen starter med et fælles morgenmøde, og nedenfor kan du se, hvilke elementer, der ellers indgår, når du er i en behandling af misbrug af alkohol eller andre stoffer:

 

  • Afslapnings-og koncentrationsteknikker – NADA, meditation, yogaøvelser

  • Undervisning/foredrag, der giver dig viden om misbrug og større selvindsigt.

  • Gruppeterapi.

  • Livshistorier

  • Individuelle samtaler med din personlige rådgiver.

  • Skriftlige opgaver, der hjælper dig med at synliggøre dit misbrug og de konsekvenser, der har været både for dig og for dem, du holder af. Desuden giver opgaverne dig hjælp og brugbare redskaber til at få misbruget stoppet.

  • AA-møder om aftenen

     

Om søndagen kan din familie eller venner komme på besøg mellem kl. 13 og kl. 17.

 

Kontakt os i dag, telefonerne er åbne 24 timer i døgnet alle ugens 7 dage. Ring 70 20 40 80.
 

Den personlige rådgiver i primærbehandling

Til at hjælpe, støtte og sparre med dig gennem din primærbehandling for misbruget får du din egen personlige rådgiver. Rådgiveren tilrettelægger sammen med dig den helt præcise behandlingsplan.

 

Den forandringsproces, du gennemgår, kan være hård, måske sommetider smertefuld og rejse en masse spørgsmål. Her har du de personlige samtaler med din rådgiver, der kan hjælpe dig igennem og videre ud på den anden side.

 

Du kan være sikker på, at rådgiveren er både fagligt og menneskeligt kompetent til at varetage sit arbejde, det er et af vores allervigtigste kvalitetsmål. Skulle der vise sig noget, der ligger ud over rådgiverens kompetenceområde, vil du blive henvist til andre professionelle.

 

Vi har erfaringen og eksperterne

Du kan have nogle følelsesmæssige eller personlige problemer, som du har brug for at tale om med psykiater eller psykolog om – eller din rådgiver kan foreslå dig at gøre det. Tjele Tågelund har tilknyttet både psykiater og psykolog. Skal du tale med en af dem, skal det altid aftales med din rådgiver eller med sygeplejersken.

 

Du kan altid komme hurtigt til samtale med psykolog eller psykiater via en skærmkonsultation.

 

Er der brug for lægehjælp eller undersøgelser, som vores egen læge ikke kan påtage sig, bliver det altid arrangeret efter nærmere aftale.

 

Ring til os på 70 20 40 80, vi svarer hele døgnet.

Du kan også skrive til os, hvis du synes, det er bedre, på [email protected]

 

Primærbehandling - fællesskabet er vigtigt

Fællesskabet betyder rigtig meget i Tjele Tågelunds primærbehandling. I fællesskabet kan man spejle sig i hinanden, lære af hinandens erfaringer, støtte hinanden, le og græde sammen. Selvom mennesker i behandlingen er meget forskellige, er alle sammen om noget meget fundamentalt – ønsket om at blive og forblive ædru.

 

Fællesskabet prioriteres højt i behandlingen, og selvom skemaet har mange programsatte punkter, er der også plads til samvær og samtale.